Mongolische kip

  • 1 duim Gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels Bosui
  • Maizena
  • 200 gram kip
  • Kipbouillon
  • 4 eetlepels Soja saus
  • Courgette
  • 1 rode peper
  • Champignons
  • 100 gram Zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels Olijfolie

Snijd de gember, knoflook, rode peper & de bosui in stukken.

Kook de rijst zoals op de verpakking staat.

Snijd de kip in stukjes, leg het in een kom & strooi 4 eetlepels maizena over de kip, zodat de kip bedekt is.

Meng de 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels maizena & de kipbouillon (zie verpakking).

Bak de kip in de olijfolie. Snijd ondertussen de courgette & champignons fijn. Voeg deze twee toe aan het kipmengsel.

Hierna kan de saus toegevoegd worden met de knoflook, rode peper & bosui.

Giet de rijst af en serveer het met het kipmengsel.

En dan lekker opvreten!

www.bierbuiktotrijstbuik.nl - Van bierbuik tot rijstbuik