Pasta a la Floris

Twee personen:

Pasta a la Floris, at ik in mijn studententijd veel met Floris. Ookwel een beetje gejat natuurlijk van de appie site. Want, als student ben je te arm voor een kookboek. Stel dat je een kookboek aanschaft, kan je het beter gebruiken als pronk materiaal. Als je dan een hertje mee gesleurd hebt uit de Ebeling, je kan opscheppen over hoe goed je kan koken. Maar genoeg daarover.

De appie had een leuk recept, die Floris uit zijn hoofd geleerd heeft en getweaked. Oh wat is deze pasta lekkor!! Niet super mager, niet vegetarisch en ook niet halal. Maar volkoren! Dit is trouwens niet wat Flo aanraadt. Die wil witte vlinderpasta. Dat is namelijk het lekkerste op Canneloni na.

Maar hier komt het:

Kook de pasta. Snijd de ui en halveer de cherrytomaatjes. Daarnaast mag je de Chorizo in stukjes snijden. Het liefste wel een beetje klein. Een brok chorizo is een beetje dierlijk namelijk. Gooi dit in een saladekom, of een plastic bak. Verhit de olie in een pan en bak de ui en chorizo ongeveer 4 minuten (Is niet echt nodig, maar dit is copy/paste van appie site). Voeg de cherrytomaten toe en bak deze 5 minuten mee. Houd op laag vuur warm.

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de vlinderpasta (volkoren of wit) met de RODE PESTO EXCELLENT en wat kookvocht door het mengsel in de pan. Voeg de helft van je bakje geitenkaas en de helft van de rucola toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper. Gooi dit in een saladekom, of een plastic bak.

Verdeel de pasta over de borden of laat iedereen zelf uit de plastic bak scheppen. Daarna bestrooi je de rest van de geitenkaas en rucola over je prut.

www.bierbuiktotrijstbuik.nl - Van bierbuik tot rijstbuik