Lahmacun (turkse pizza)

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten (ééntje voor de salade)
  • 1 rode peper (mocht je daar zinin hebben)
  • 200 gram lamsgehakt (magere gehakt kan ook maar aanzienlijk minder lekker)
  • volkoren wraps (grote)
  • 1 eetlepel tomatenpurée
  • water
  • peper & zout
  • paprika poeder
  • komijn poeder
  • peterselie
  • ijsbergsla
  • komkommer
  • sambal oelek van de turkse supermarkt

Dit recept is voor 2 personen dus pak de rekenmachine erbij mocht je meer mensen over de vloer krijgen. De ingredienten geven voldoende voor 4 wraps (twee de neus). Verwarm de oven op 220 graden, hete lucht.

Snijd de paprika, rode ui en tomaat in grove stukken en mieter dit in een mixer. Je kan er ook voor kiezen om het allemaal zelf superfijn te snijden maar dat moet je dan toch ècht lekker zelf weten. Flikker de tomatenpurée bij de stukken groente en druk op de knop van de blender totdat het één fijne salsa is geworden.

Haal het lamsgehakt uit elkaar en gooi het bij de salsa in de blender. Voeg paprikapoeder, zout, peper, komijn en peterselie naar smaak toe. Je kan er ook voor kiezen om het te mengen in een kom te mengen door te prakken met een vork maar nogmaals: ik raad het je absoluut niet aan. Gooi nadat het één mengsel is geworden wat water bij het mengsel zodat het wat gladder wordt en je bent al klaar om de pizza op te maken.

Pak een volkoren wrap en leg deze op een vlakke bodem. Verspreid het mengsel uit over de wrap zodat het mooi gedekt wordt, probeer niet te veel op de wrap te gooien anders wordt het snel een overkill en valt het vlees na het bakken er toch af wanneer je de wrap probeert op te rollen. Hier kan best wel wat tijd in gestoken worden dus doe het met geduld.

Leg de wraps met mengsel op een rooster in de oven en bak voor 8 minuten. Maak ondertussen de salade klaar door de ijsbergsla, komkommer en tomaat klein te snijden en te mengen in een bak. Voeg hier peper aan toe mocht je daar zin in hebben, ik meestal wel.

Wanneer de wrap klaar is, haal deze uiteraard uit de oven en giet er echt achterlijk veel Sambal Oelek uit de meest foute fles op de wrap. Vul daarna de wrap met de salade en rol het geheel op.

www.bierbuiktotrijstbuik.nl - Van bierbuik tot rijstbuik