Quesadillas met tartaar

  • 300 gram tartare gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • Mexicaanse gekruiden (voor vlees)
  • 1 jalapeno
  • Milde geraspte 30+ kaas 
  • Lente-ui
  • Volkoren wraps
  • 30 gram geconcentreerde tomatenpuree
  • Zure room
  • 2 teentjes knoflook

Echt een te gek recept omdat het Tex-Mex is en ook nog vet vrij dan wel semi-gezond, want het is new-fysic. Dit recept is voor 2 personen maar 100p dat je overhoudt, wel chill voor de volgende dag. Die wraps kan je gewoon in de vriezer duwen.

Pak je mixer en zet die naast je, dit gaat je heel veel tijd schelen. Het mengels moet namelijk heel erg fijn worden en dat is het makkelijkste met een mixer, of je hebt heel veel zin om alles tot moes te snijden.

Dus, pak een rode ui en snijdt deze in lompe stukken en gooi in de mixer. Snij daarna de jalapeno op de zelfde manier en gooi deze op de brokken ui. Knal daar twee teentjes knoflook bij. Pak de beide paprika’s en pas dezelfde truuk toe. Zet de mixer aan en zorg dat het allemaal tot een mooie, maar niet pap, mengels wordt versneden. De groentjes mogen best nog wel een klein beetje structuur hebben uiteraard.

Pak een bak en trek daar de tartaar gehakt in los zodat het makkelijk te mengen is met het mengsel van groentjes. Gooi dit mengsel vanuit de blender op het gehakt en voeg daar de Mexicaanse kruiden aan toe. Voeg de geraspte kaas toe aan het geheel en begin als een gek alles door elkaar te mengen, zorg niet dat het een grote gehaktbal wordt aangezien je het nog op de wrap moet smeren (en je bent niet bezig met gehaktballen dan wel hamburgers te maken).

Pak een koekenpan en leg daarin de wrap. Gebruik geen olie of vet, houd de pan droog. Vul de helft van de wrap met het mengels, gebruik een vork en druk het stevig aan. Zorg dat dat helft van de wrap gedekt is, maar gebruik niet te veel. Hoe dunner, hoe beter. Vouw de andere helft van de volkoren wrap over het deel met het mengsel. Druk goed aan en zet de pan op een laag tot middel hoog vuur. Bak beide kanten aan, zorg dat ze niet verbranden. Gaat het te snel, zet het vuur zachter. Het bakken duurt ongeveer 10 a 15 minuten, het gehakt moet uiteindelijk wel gaar zijn natuurlijk.

Serveer met zure room en gesneden lente-ui.

www.bierbuiktotrijstbuik.nl - Van bierbuik tot rijstbuik