Spaghetti met ballen

  • 220 gram mager gehakt
  • 2 handjes mozzarella
  • 4 knoflooktenen geperst
  • 2 knoflooktenen gesneden
  • 1 theelepel funghi trifolati (Jonnie boer)
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 gekruimeld bouillonblokje
  • Zout en peper
  • 1 handvol koriander
  • 3 eetlepels boter 
  • 400 gram Courgettini 
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1 eetlepel pittige saus (sambal of sriracha) 
  • 200 gram volkoren spaghetti
 

Voeg in een grote kom de gehakt, kaas, geperste knoflook, boullionblokje, funghi trifolati, koriander, chilivlokken & peper. Meng dit door elkaar, en maak er kleine balletjes van. Leg op een bord en zet het aan de kant.

Zet een pan met kokend water op het vuur, en voeg de spaghetti toe.

Smelt 2 eetlepels boter in een grote pan. Bak de gehaktballen voor 8-10 minuten. Terwijl de gehaktballen in de pan liggen, besprenkel ze met de jus van de boter. Haal ze uit de pan en hergebruik de pan voor het volgende:

Voeg in de pan een eetlepel boter, de citroensap, de pittige saus en rode chilivlokken. Voeg de courgette toe en laat het bakken voor 3-4 minuten.

Voeg de spaghetti bij de courgettini, en voeg de gehaktballen toe. Laat het voor 2 minuten lang nog even sudderen.

Verdeel de gehaktballen over de borden samen met de courgetini en spaghetti. De ballen zijn verrukkuluk dus steel er een van je vriend zijn bord als de jouwe al op zijn.

www.bierbuiktotrijstbuik.nl - Van bierbuik tot rijstbuik